Barbara Orosz interviews on Duna TV Mózes Incze.

Watch the interview: https://www.instagram.com/tv/CIcve5cl3G_/?utm_source=ig_web_copy_link

Barbara Orosz words:

Sosem voltam rajongó természetű..
Mindig csak a tehetség vonzott, az alkotás iránti elhivatottság és az a szenvedèly ami a munkàkból sugàrzik , az tud igazán lenyűgözni.
Amikor elhatároztam, hogy beteljesítve régi vàgyamat olyan művészeket szeretnék Nektek bemutatni, akik meggyőződésem szerint korszakalkotó értéket kèpviselnek és belemerültem ebbe az izgalmas kèpzőművèszeti világba, azonnal beszippantott az érzés, amit egy műteremben tett làtogatàs kèpes gyakorolni az emberre, amikor alkotás közben láthatjuk a művészt.
Rengetegen írjátok, hogy milyen jó belefeledkezni, csak nèzni ezeket a portrékat, és nem is sejtettétek mennyi fantasztikus tehetség él hazánkban.
Megmelengeti a szívemet, hogy átment amit szerettem volna adni az alkotókkal, akiknek köszönöm a nyíltsàgát , bizalmát, gondolatait és hogy órákra beengednek a legintimebb közegükbe, amit nèha felforgatni is hagynak nekem a teljesség megélése érdekében.
Incze Mózest ismerhettétek meg a mai Tűsarokban, a beszèlgetésből készült kivonatot órákig próbàltam ide feltölteni, de nem engedte a rendszer, ezért a Tűsarok Orosz Barbarával insta oldalunkon tudjàtok megnézni.
 
About the artist
The art of Incze Mózes (1975-) is about the experience of the European painting tradition in our time, the pictorial self-identification of the man present in the 21st century. It appeals to the technological dimension that ever so pervades and expands the biological-spiritual existence, as the new space of the human being.
Bringing everyday objects to a cognitive system brings about new correspondences and gives way to the imagination and the personal approach, balancing between gestures that reminisce about meticulous details and creative chaos.
 
Learn more about Incze Mózes: https://lenaroselligallery.com/incze-mozes/